dark

Tips hoe je zo efficiënt mogelijk een berging kunt inrichten

Tips hoe je zo efficiënt mogelijk een berging kunt inrichten

Een berging is een plek waar we alles neerzetten waar we even geen bestemming meer voor hebben. Vaak is het dus één groot rommeltje waar je ook nooit meer iets in terug kunt vinden. Maar dat is eigenlijk zonde van de ruimte, want een berging kan als je hem goed inricht super handig zijn en naast een opslag voor spullen die je niet altijd gebruikt ook een hobbykamer worden. Wij hebben daarom een aantal tips voor je hoe je een berging als en schuur, zolder of kelder praktisch kunt inrichten zodat je alles makkelijk terug kunt vinden en de berging ook nog kunt gebruiken voor andere dingen. 

Bewaar alles in transparante potten en dozen

Voordat je begint met de berging opnieuw in te richten moet eerst alles wat je er hebt opgeslagen eruit. Een uitgelezen moment om al deze spullen eens uit te zoeken. Maak stapeltjes van alles wat je wilt bewaren zoals gereedschap, schroeven en spijkers, kerstartikelen, wintersportartikelen enzovoort. Vervolgens koop je transparante dozen en potjes waar je al deze spullen in kunt opbergen. Doordat de containers transparant zijn kun je makkelijk zien wat erin zit. Schrijf voor de duidelijkheid ook nog een keer met een marker op de doos wat erin zit, dat scheelt een hoop onnodig gezoek.

De berging een nieuw leven inblazen

Als je de berging leeg hebt gehaald is dit een goed moment om meteen even alles te schilderen. Gebruik lichte kleuren voor de muren en vloer van je berging zodat de ruimte groter lijkt. Hang meteen een paar goedkope tl-buizen op dan kun je makkelijk alles terugvinden, en heb je genoeg licht als je de berging ook als hobbykamer wilt gebruiken.

De ruimte die je hebt optimaal indelen

Nu je berging er weer sprankelend uitziet kun je hem opnieuw inrichten. Je moet vooral veel kastruimte creëren in je berging waar je alle dozen en potjes overzichtelijk kunt ordenen. Ga zoveel mogelijk de hoogte in, zeker als je berging wat kleiner en smaller is. Hang wandrekjes met handige bakken tegen de muur voor zaken als plakband en touw, schroef de deksels van potten tegen de onderzijde van planken om in de potten schroeven en spijkers te bewaren, investeer in opbergsystemen voor gereedschap en koop een paar stevige stellingkasten die het gewicht van al je dozen en containers met spullen kunnen dragen.  

Al je spullen logisch ordenen

Nu je voldoende opbergruimte hebt gecreëerd kun je al je spullen er een plaats geven. Maak een logische indeling zodat je hetgeen je zoekt makkelijk terug kunt vinden. Zet spullen die je regelmatig nodig hebt in de buurt van de deur en binnen handbereik zodat je het snel kunt pakken. En het is handig om spullen die je altijd samen nodig hebt ook samen te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een naaimachine die je naast de doos met garen en andere naaispullen bewaart. 

Nog een laatste tip voor het opbergen van al je spullen: bewaar zware dingen onderin een kast en lichtere spullen bovenin, dat is wel zo prettig voor je rug. 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Tips om je woning leuk in te richten

Tips om je woning leuk in te richten

Next Post
Glaswol verlaagt stookkosten en geluidsoverlast

Glaswol verlaagt stookkosten en geluidsoverlast

Related Posts