dark

Tips bij het verhuizen

Naar een nieuw huis verhuizen kan erg spannend zijn. Je verlaat de plek waar je voorheen zo lang had gewoond en geleefd. Wellicht is het het huis waar je bent opgegroeid, waar je van puber tot volwassene bent geworden, waar je je eerste huisdier had. Hierdoor is het een erg grote stap en wordt verandering lastig. Ook vraagt verhuizen veel van je qua organiseren. Niet alleen moet je ver van tevoren beginnen met het opruimen van je huidige huis, ook moet je je nieuwe huis weer helemaal je eigen maken. Misschien wil je opnieuw de woonkamer inrichten, of moet de keuken gerenoveerd worden. Van plannen tot thuis voelen, hier hebben we wat tips op een rijtje gezet om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten gebeuren.

Maak je geen zorgen

Als je bang bent dat je je niet thuis zal voelen in je nieuwe huis of dat je geen gedag zal kunnen zeggen tegen je huidige huis, hebben we één tip voor je: maak je geen zorgen! Er is geen reden waarom je nieuwe huis minder als thuis zal voelen dan je oude huis. Tevens kan je altijd nieuwe herinneringen maken en een nieuwe start hebben op deze nieuwe plek. Misschien kies je wel voor een modern industrieel interieur, en vul je zo’n industrieel interieur aan met een modernere keuken dan je in je vorige huis had. Of misschien kies je voor een ouderwetsere stijl omdat het je doet denken aan toen je bij je opa en oma ging logeren. Kortom: de opties zijn eindeloos en de sky is de limit! 

Voorbereiding

Voorbereiding is een ontzettend belangrijk onderdeel van het verhuizen. Als je nog geen verhuisdozen of opslagplek hebt, moet je daar goed van tevoren aan beginnen. Een opslagplek is vooral handig als tussenschakel wanneer je veel spullen hebt om te vervoeren en je ze snel kwijt wilt kunnen, maar geen ruimte of tijd hebt om dit allemaal in één dag te doen. Verder moet je er ook voor zorgen dat alles goed opgemeten is en klaar is om vervoerd te worden. Als spullen niet in de vervoerwagen passen, of niet door de deur van het nieuwe huis kunnen, zul je creatief moeten worden. Dit moet je niet op de dag van de verhuizing pas ontdekken.

Administratie

Een onderdeel dat veel mensen vergeten wanneer ze moeten vergeten maar desondanks een van de belangrijkste is, is het administratieve deel. Niemand wordt gelukkig van gemeentelijke documenten en andere papieren, maar het is een taak die toch gedaan moet worden. Zo moet je je inschrijven bij de nieuwe gemeente. Ook is het belangrijk om te onthouden je nieuwe adres door te geven bij instanties zoals je bank, de belastingdienst en je werkgever. Ook moet deze informatie doorgegeven worden aan je energieleverancier. Ik weet van mezelf dat mijn schooldiploma bijvoorbeeld kwijt was, tot ik me realiseerde dat deze bij mijn oude adres was afgeleverd. Dit soort dingen moet je voorkomen. 

Weggooien

Verhuizen is niet alleen een bron van nieuwe kansen voor je nieuwe huis, maar ook voor oude spullen. Iedereen weet dat ze talloze spullen hebben die ze eigenlijk niet meer nodig hebben of toe zijn aan vervanging. Of deze nou voor iedereen om te zien in de woonkamer liggen, of ergens ver in de hoek van de zolder verstopt zijn. Verhuizen kan een goed moment zijn om deze oude spullen weg te gooien. Probeer per ruimte en kamer te kijken of je spullen kan vinden die eigenlijk weg kunnen of vervangen kunnen worden. Kleren bijvoorbeeld zijn vaak niet meer bruikbaar of al lang aan vervanging toe. Of een afgescheurde stoel die alleen nog door de huiskat wordt gebruikt. 

Belangrijke en breekbare spullen

Kleine, belangrijke spullen zoals medicijnen, paspoorten, documenten en papieren zijn makkelijk kwijt te raken tussen de verhuisdozen. Zorg er dus voor dat je deze apart houdt van de andere spullen bij het verhuizen. Regel hiervoor een apart zakje of tas. Houd daarbij ook rekening met breekbare en brandbare objecten. Beeldjes en andere decoraties kun je het beste in kleding of een handdoek wikkelen. Breekbaardere spullen zoals glazen en borden hebben vaak wat extra bescherming nodig. Ook brandbare spullen zoals spuitflessen kunnen gevaarlijk worden bij de verhuizing als je niet de nodige voorbereiding treft. 

Niets vergeten

Als je denkt alles geregeld te hebben voor de verhuizing en je in je nieuwe huis bent gesitueerd, is het belangrijk om te zorgen dat je niets bent vergeten. Ga nog eens alles na in je oude huis voor je de sleutels overgeeft. Haal tapijten omhoog, kijk in de hoeken van lades en kasten, werk samen. Maar belangrijkste van allemaal: probeer vooral niet te stressen. Nu ben je klaar om de sleutel over te geven en een nieuwe start te maken!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Iemand ontmoeten op een datingsite

Next Post

Ikea

Related Posts