dark

Ikea

Ikea is een internationaal bedrijf van Zweedse oorsprong. Als je op straat zou rondvragen aan mensen of ze Ikea kennen, zal dit vele bekend in de oren klinken. Niet alleen in omringende landen, maar wereldwijd is Ikea een bekend fenomeen. Het bedrijf is gericht op het verkopen van meubelen die je vaak zelf aan de hand van een handleiding in elkaar moet zetten. Er zullen genoeg mensen zijn die zich wel eens aan een Ikea kast hebben gewaagd. De frustratie die er bij komt kijken als er dan ook een schroefje blijkt te missen, is kenmerkend voor een Ikea kast. Voor vrijwel alle inrichtingen kun je terecht bij Ikea. Denk hierbij zowel aan een industriële inrichting als aan een moderne inrichting.

Hoe is de Ikea opgebouwd?

De meeste Ikea’s zijn als volgt opgebouwd. Je komt binnen in een showroom met de mogelijkheid om je kind af te geven bij het welbekende ‘Småland’. Hier kunnen je kinderen zich eindeloos vermaken in de ballenbak totdat jij uitgewinkeld bent. Ideaal dus als je even rustig alles wilt bekijken terwijl je kinderen een leuke afleiding hebben. Zodra je kinderen worden vermaakt loop je door naar de showroom. Hierin staan vrijwel alle meubels opgesteld die je kunt aanschaffen. Dit hebben ze gedaan door middel van het creëren van ruimtes zoals deze ook in je huis te vinden zijn. Zo zijn er slaapkamers te zien voor zowel de kinderen als ouders. Bijna alles wat in deze kamer te vinden is, kun je beneden in het magazijn ophalen. Hierdoor verkopen ze niet alleen bedden, nachtkastjes en kasten maar ook kledinghangers, nachtlampjes en dekbedovertrekken.

Verschillende afdelingen

De Ikea is opgesplitst in meerdere afdelingen. Als je gericht op zoek bent naar bijvoorbeeld meubels voor de keuken, loop je dus naar de bijbehorende afdeling. Doordat de ruimtes volledig zijn gestyled, krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. De ruimtes zijn vrij klein waardoor een kleine woonkamer inrichten ongeveer dezelfde ruimte biedt. Naast alle ruimtes die je in huis kunt vinden, zijn er ook verschillende afdelingen voor textiel, planten, speelgoed, keukengerei en andere praktische zaken. Het is dus goed mogelijk om vrijwel je hele inrichting in één keer bij de Ikea te scoren. Indien je een volledig rondje in de showroom hebt gelopen, kun je terecht bij het restaurant.

Het restaurant en magazijn

De Zweedse gehaktballetjes van de Ikea zijn bij veel mensen bekend. Er wordt hier gebruik gemaakt van een lopend buffet en frisdrankautomaten. Het eten is heerlijk en geeft je de benodigde energie om de shopsessie voort te zetten. Na het restaurant kom je in een gigantisch magazijn terecht. Hierbij is het de bedoeling dat je alle grote artikelen die je niet direct kon meenemen, hebt opgeschreven. Aan elk artikel hangt namelijk een label met een nummer eraan en de locatie van het artikel. Hierbij staat een vak aangegeven en een sectie. Als je in de showroom dit hebt opgeschreven op een briefje, kun je gemakkelijk het artikel terugvinden. Je komt namelijk in een gigantisch magazijn terecht waarin alles is ingepakt in dozen. Als je niet hebt opgeschreven waar jouw artikel ligt, is het lastig om deze nog terug te vinden. Zorg er dus voor dat je dit goed bijhoudt. Check ook altijd of op de doos ook het juiste artikelnummer staat, het wil nog wel eens verkeerd zijn geplaatst. Tot slot moet je ook even controleren of het de juiste kleur is, dat wil ook nog wel eens door elkaar liggen. In het magazijn maak je dus een rondje met een kar om al jouw uitgezochte meubels te verzamelen.

Afrekenen

Zodra je het allemaal hebt gevonden kun je richting de kassa gaan. In veel filialen heb je nog een koopjeshoek voor de kassa. Hier kun je artikelen vinden die zijn geretourneerd of die in de showroom hebben gestaan en daardoor niet meer van al te goede kwaliteit zijn. Vaak kun je deze artikelen al tegen een kleine prijs meenemen. De artikelen van Ikea zijn voor ieder huis geschikt. Een klein huis inrichten is dan ook goed mogelijk. Zodra je hebt afgerekend wordt je nog eenmaal verleid door ijs en andere lekkernijen. Hier verkopen ze vaak Zweeds snoepgoed wat extreem goed in de smaak valt. Ook andere Zweedse producten kun je hier kopen, net zoals de gehaktballetjes die boven in het restaurant worden bereid. Tot slot haal je je kind weer op die zich goed heeft vermaakt met de andere kinderen in het speelparadijs. Mocht je kind al eerder weg willen terwijl je nog aan het winkelen bent, dan wordt dat omgeroepen over de luidsprekers zodat je daar direct van op de hoogte bent.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Tips bij het verhuizen

Next Post

Echt bont in de mode industrie

Related Posts