dark

Je huis op een industriële manier inrichten

De sfeer van je huis valt of staat met de inrichting. Het is dan ook niet gek dat je uitgebreid onderzoek doet voordat je beslissingen maakt omtrent je interieur. Je kunt er hierbij voor kiezen om één specifieke sfeer te hanteren, maar je kunt ook verschillende stijlen door elkaar heen combineren. Het fijne hieraan is dat je volledig zelf alles in handen hebt zodat je het huis helemaal naar jouw smaak kan inrichten.

De oorsprong van de industriële stijl

Een populaire inrichtingsstijl is de industriële inrichting. Centraal hierbij staat dat alles niet zozeer glad hoeft te worden polijst. Die stalen buis tegen de muur mag gezien worden. De muren hoeven niet glad gestuct de worden. De stijl is geïnspireerd op lofts die men in oude fabrieken liet ontstaan. Het ruwe fabrieks verleden wordt hierbij in stand gelaten. Er zijn enkele manieren waarop jij deze look in je huis kan creëren.

Hoe creëer je de industriële stijl in jouw huis

Allereerst is het belangrijk om te spelen met kleur. Dit is een kenmerk van deze stijl. Leg hierbij een basis van neutrale kleuren op de muur en vloer, waarbij je gebruik maakt van kleurrijke accenten. Denk hierbij ook aan stalen frames en het gebruik van onbewerkt hout. Ook verschillende materialen kunnen het net afmaken. Hout, glas, metaal of leer zijn hierbij zeer populair. Ook leer wordt vaak gebruikt in een industriële inrichting. Leer kan echter zeer prijzig zijn. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief namelijk faux leer. Wat is faux leer precies en hoe verschilt het van gewoon leer? Eigenlijk is faux leer een andere benaming voor imitatieleer wat kunstof op een drager van textiel is. Het grootste verschil met echt leer is de prijs. Daarom wordt faux leer vaak aangeboden in kleding winkels zoals Zara, H&M en andere winkels. Voornamelijk bij grote ketens wordt er gebruik gemaakt van een goedkopere variant van leer. Dit is niet alleen vele malen goedkoper om te produceren, maar is ook een stuk betaalbaarder voor de consument. Echt leer is dan ook een stuk duurder. Dit soort eyecatchers als faux leer maken je interieur helemaal compleet. Met kleine accenten kun je de ruimte al heel veel sfeer meegeven. Daarnaast is ruimte je grootste vriend. Een industrieel interieur komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte. Kies voor veel open plekken en zet je meubels bij elkaar zodat de ruimte in kleine stukken wordt gedeeld. De verlichting speelt ook een grote rol in je interieur. Een lampenkap met bloemenprint zal niet aansluiten op de industriële stijl. Kies daarentegen voor een stoere lamp met een mooie kap van staal of een rechthoekige lamp.

Dimehouse city shop

In de dimehouse city shop kun je terecht als je op zoek bent naar items voor jouw inrichting. Deze shops kun je vinden verspreid over het hele land. Zelfs in België kun je hier terecht. De stijl die je hier voornamelijk terug zal vinden is de industriële stijl tegen een lage prijs. Denk hierbij aan stoelen, tafels, banken en accessoires. Allemaal in de industriële sfeer. Onder de categorie stoelen vallen industriele eetkamer stoelen, barkrukken, fauteuils, bureaustoelen, eetkamerbanken, kuipstoelen, tuinmeubels en zadelkrukken. De kans is dus vrij groot dat ook jij de stoelen vindt die bij jouw interieur passen. Voor vrijwel elke ruimte kun je er dan ook stoelen vinden. Wees er wel op alert dat alles een industrieel karakter heeft. Als je op zoek gaat naar bloemetjesgordijnen, ben je dan ook niet aan het juiste adres.

Een basis leggen voor jouw interieur

Indien je meer op zoek bent naar basis meubels voor je huis, kun je het beste naar ketens zoals Ikea of Leen Bakker gaan. Bij deze bedrijven zul je niet een bepaalde stijl aantreffen. Ze verkopen een beetje van alles. Het assortiment strekt van banken tot bedden tot plantenbakken. Maar je kunt hier ook terecht voor bestek, borden en bekers. Als je de keuze hebt gemaakt om voor een basic interieur te gaan met eyecatchers, is de Ikea je grootste vriend. Je zult hier tegen een lage prijs kwalitatieve producten vinden waarmee je je huis kunt vullen. Denk hierbij aan effen kleuren maar ook aan leuke printjes. Dit geldt voor zowel gordijnen en dekbedovertrekken als banken en tegels. Indien je genoeg winkelketens zoals de Ikea en Leen Bakker hebt bezocht, kun je een knus interieur samenstellen voor een lage prijs. Als je de basis hebt gelegd, kun je het interieur aanvullen met bijvoorbeeld industriële eyecatchers. Ook bij bouwmarkten verkopen ze vaak industriële lampen tegen een lage prijs. Zo kun je gemakkelijk jouw huis op een industriële manier inrichten!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Het zorgvuldig kiezen van je interieur

Next Post
Voordelen van een overkapping in de tuin

Voordelen van een overkapping in de tuin

Related Posts