dark

Het zorgvuldig kiezen van je interieur

Als je op het punt staat een huis te kopen of te verhuizen is het wellicht ook tijd voor een upgrade van je meubels. Voordat je de eindeloze opties op het internet gaat bekijken, is het handig om voor ogen te hebben wat je van plan bent met je interieur. Zodra je duidelijk voor ogen hebt waar je naar op zoek bent, kan de jacht beginnen.

Het interieur als weerspiegeling van je persoonlijkheid

Online kun je heel veel meubels vinden. Het nadeel hiervan is dat je de meubels niet in het echt ziet, de materialen niet kunt voelen en het dus achteraf wellicht niet is waar je naar op zoek bent. Daarentegen is het wel makkelijk om je te oriënteren en om meerdere winkels te kunnen vergelijken. Het scheelt veel tijd in tegenstelling tot het moeten afstruinen van de ontelbare woonwinkels die in Nederland te vinden zijn. Als je mensen in je huis ontvangt, is het interieur het eerste wat je ziet. Het zet dus gelijk de toon. De interieur keuze van iemand kan je ook een hoop vertellen over die persoon. Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke ruimtes namelijk veel informatie geeft over iemands persoonlijkheid. Kies je interieur dus met zorg en laat vooral doorschemeren wie jij bent als persoon.

Het inrichten van je droomhuis

De een heeft een heel ander beeld bij de term ‘droomhuis’ dan de ander. Dat is ook het mooie aan het inrichten van je eigen huis. Iedereen heeft een eigen smaak en dit is ook enorm terug te zien in het interieur. Je kunt er voor kiezen om veel statements te maken met grote en opvallende objecten zoals gekleurde schilderijen en grote lampen of iets dergelijks. Maar je kunt het ook heel simpel en stoer houden door bijvoorbeeld te kiezen voor een industriële woonkamer. Dit is een steeds populairder wordende trend met vele beton kleuren en elementen zoals hout. Ook een robuuste eettafel met bijvoorbeeld leren stoelen zou helemaal binnen deze stijl passen. Een combinatie van statements en basic objecten komt vaak voor. Men legt dan een vrij simpele basis en geeft het huis hier en daar accenten door echte eye catchers in te zetten. Hierbij kun je niet alleen denken aan items maar ook aan verschillende materialen.

Faux leer toevoegen aan je interieur

Zo is faux leer net even een extra toevoeging aan je interieur. Maar wat is faux leer? Eigenlijk is het een andere benaming voor imitatieleer. Het is een kunstof wat is aangebracht op een drager van textiel. De structuur lijkt wel echt op leer. In je interieur kun je dit zien terugkomen in bijvoorbeeld stoelen en banken. Ook kun je dit terugvinden in jassen, sjaals, laarzen, handschoenen en andere kledingstukken. Het is een stuk goedkoper dan echt leer, maar blijft daarentegen wel minder lang mooi. Voordat je meubels gaat kopen, is het verstandig om aan de slag te gaan met moodboards voor je huis. Als je eenmaal begint met de zoektocht naar items voor in je nieuwe huis, zul je zoveel leuke dingen tegenkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en eindigt met een mix aan interieur stijlen. Hierdoor kan het zijn dat je interieur niet meer een geheel vormt maar een combinatie wordt van verschillende stijlen door elkaar. Dit kan hartstikke gaaf uitpakken, maar het kan ook een teleurstelling worden als dit niet is wat je voor ogen had. Plak en zoek je dan ook van tevoren helemaal gek zodat jij precies weet wat je wel en niet wilt.

Functioneel gebruik maken van je ruimte

Een populaire trend momenteel is de industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door zijn stoere karakter. Denk hierbij aan robuuste en ruwe materialen zoals bakstenen muren of hout. Daarnaast komen er ook veel functionele elementen terug. Heb je bijvoorbeeld een waterleiding die zichtbaar door je kamer loopt? Probeer dit vooral niet te verbergen, binnen een industrieel interieur past dit perfect! Vooral als je beperkt de ruimte hebt is het handig om dit soort elementen op te nemen in je interieur en ermee te werken. Met de ruimte moet je namelijk ook rekening houden. Een kleine woonkamer inrichten zal op andere wijze gebeuren dan een grote woonkamer. Bij meer ruimte zul je meer gebruik kunnen maken van lange, grote items zoals roomdividers. In een wat kleinere ruimte zal het dan al snel vol en krap voelen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Bedenk dan ook van tevoren hoeveel ruimte je hebt om mee te werken en wat daarin haalbaar is. Dit zal je ook helpen met het maken van een selectie van meubels.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Trending wonen

Next Post

Je huis op een industriële manier inrichten

Related Posts