dark

Trending wonen

Dimehouse groningen is de interieur winkel voor jouw industriële woonartikelen. Shop hier bijvoorbeeld een laptoptafel industrieel. Veel industriële meubels zijn aan de prijzige kant. Bij dimehouse is dit echter niet het geval. Hier kun je namelijk tegen een lage prijs toch kwalitatieve meubels kopen! Veel mensen gaan bij het selecteren van meubels mee in de trends van dit moment. Zo waren de trends in 2020 gericht op duurzaam wonen. Maar ook klein en functioneel wonen werd steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de tiny house. Hiermee werd een klein huis inrichten ook steeds vaker gedaan. De stroom van zo’n tiny house wordt opgewekt door zonnepanelen. Het is dus niet alleen minimalistisch wonen maar ook duurzaam. Het is een betaalbare manier van wonen die je kunt uitoefenen vanuit veel locaties. Zo’n tiny house is dan ook makkelijk verplaatsbaar.

De trends van 2021 zijn voornamelijk houten accessoires in combinatie met donkerblauwe verf. Ook opvallend behang was hip dit jaar. We zitten nu al in half november wat betekent dat het alweer bijna 2022 is. Mocht jij binnenkort gaan verhuizen en wel wat inspiratie kunnen gebruiken, lees dan vooral verder!

De woontrends in 2022

Aangezien velen in de corona tijd geforceerd hebben gewerkt vanuit huis, is ons interieur daar ook op aangepast. We waren gedwongen om nog meer tijd thuis door te brengen waardoor veel mensen aan het klussen zijn geslagen. Wellicht was ook jij niet helemaal tevreden met je interieur. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we ons prettig voelen in huis en ons echt even kunnen terugtrekken van de buitenwereld. Daarnaast komt er ook een praktisch verlangen om de hoek kijken. Kamers werden omgetoverd tot kantoor zodat daar rustig kon worden gewerkt terwijl de kinderen beneden aan het spelen waren. Een opkomende trend is dan ook het multifunctioneel omgaan met meubels of ruimte. Je kantoorruimte bevindt zich immers in je normaal gezien ontspannende omgeving. Zowel werk als de combinatie van sociale activiteiten en rust vinden nu plaats in dezelfde ruimte. We willen deze twee werelden echter graag gescheiden houden. Dit zien we ook terug in de woontrends voor komend jaar. Wandafscheidingen en het gebruik van glazen wanden wordt steeds populairder.

Kleurrijke accenten

In 2022 gaan onze woonkamers ook weer wat kleurrijke accenten krijgen. Zo worden groene en bruine tinten helemaal hip. De kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid, welzijn en geborgenheid. Na de afgelopen turbulente jaren hebben we dan ook allemaal behoefte aan een nieuwe start. Voor veel mensen staat dit ook gelijk aan een nieuw interieur met een nieuw kleurtje op de muur. Een andere interieurtrend voor het nieuwe jaar zijn organische vormen en natuurlijke mineralen. Veel ontwerpen zijn dan ook gebaseerd op de natuur, vandaar ook de groeiende populariteit van de groene kleuren. Trends spelen echter steeds een kleinere rol, omdat het interieur steeds meer een weerspiegeling wordt van onze persoonlijkheid. De trends van 2022 zijn samen te vatten in twee categorieën: retro en urban jaren ‘90. Retro staat gelijk aan kleuren zoals terra, oker geel, blauw en de combinatie zwart-wit. De lijnen zijn hierbij strak en grafisch. De urban jaren ‘90 stijl kenmerkt zich door het gebruik van koele, ruige materialen zoals beton en staal in combinatie met felle uitgesproken kleuren. Denk hierbij aan accenten bestaande uit graffiti, kunst en grafische elementen zoals letters en cijfers.

Het creëren van een rustpunt

Door alle chaos om ons heen is het belangrijk een rustpunt te creëren. Dit doen we door de basis te leggen met neutrale tinten. Denk hierbij aan aardetinten of pastel kleuren. Weinig tierlantijntjes en weinig gedoe. Ook wit, zwart, beige en grijs worden veel gebruikt om een basis te leggen. Er wordt ook steeds meer geïnvesteerd in kwalitatieve meubels. Geen ‘fast fashion’ meer wat na één jaar nodig aan vervanging toe is, maar duurzame producten die lang meegaan. Niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. De natuur staat voor ons gelijk aan tot rust komen. Dit nemen we dan ook maar al te graag mee binnenshuis. Planten, bloemen, natuur tinten en natuurlijke materialen gaan een steeds belangrijkere rol spelen in ons interieur. Ook de stalen deuren zijn nog moeilijk weg te denken. Het is geen nieuwe ontwikkeling, maar wel eentje die nog heel vaak voorkomt. Deze trend wordt echter ook uitgebreid met de mogelijkheid tot deuren van messing en koper. Vooral in combinatie met een glazen scheidingswand is dit een populaire trend. Kortom, 2022 wordt het jaar van bewuste en duurzame interieur keuzes waarbij het kantoor in huis toch helaas een onmisbaar onderdeel is geworden.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Echt bont in de mode industrie

Next Post

Het zorgvuldig kiezen van je interieur

Related Posts