dark

Dit is waarom je voor een hout beton schutting moet kiezen

Dit is waarom je voor een hout beton schutting moet kiezen

Schuttingen zijn de meest gekozen erfafscheiding in Nederland. Geen wonder. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen, leveren direct privacy op en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Zodra je een schutting wilt (laten) plaatsen, beschik je direct over een heleboel mogelijkheden. Welk materiaal mag er bijvoorbeeld gebruikt worden? Schuttingen worden in werkelijk alle soorten en maten verkocht. Een van de populairste soorten van dit moment zijn de zogenaamde hout-beton schuttingen. Maar waarom zou je voor deze populaire schuttingen van https://rvg-schuttingen.nl/ kiezen? In dit artikel ontdek je de grootste voordelen. 

Stevige constructie en langere levensduur

Het grootste voordeel van hout beton schuttingen is dat de constructie ongelooflijk stevig is. In tegenstelling tot een traditionele houten schutting, wordt hierbij namelijk een combinatie van hout en beton ingezet. Hierdoor ontstaat een veel duurzamere schutting. De levensduur is direct vele malen langer. 

Kwalitatieve hout beton schuttingen gaan 15 tot 30 jaar mee. De reden waarom deze schuttingen over zo’n lange levensduur beschikken is omdat het hout niet in contact komt met de grond. Hierdoor heeft het hout minder te lijden. Hoe lang de schutten precies mee zal gaan, is geheel afhankelijk van het soort hout dat gebruikt wordt. 

Voordeliger op de lange termijn 

Een simpele houten schutting is in aanschaf natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je een hout beton schutting koopt. Dat kan ook niet anders. Er zit gewoon een groot prijsverschil in de verschillende soorten materialen. Wanneer je slechts een klein budget hebt, kan het dan ook aantrekkelijker zijn om voor een standaard schutting te kiezen. Echter, de kosten op de lange termijn moeten ook in overweging worden genomen. 

Een hout beton schutting gaat simpelweg veel langer mee dan een traditionele schutting. Uiteindelijk verdien je de hogere aanschafprijs dus vanzelf terug. Je kunt beter één keer investeren in een goede schutting, dan over enkele jaren weer een geheel nieuwe te moeten kopen. Zo wordt goedkoop uiteindelijk immers ook duurkoop. 

Geen last van vervorming 

Door de jaren heen kan een schutting gaan vervormen. Bijvoorbeeld doordat de grond iets verzakt is of omdat er onvoldoende fundatie aanwezig is. Dit doet afbreuk aan de gehele uitstraling van jouw schutting. Bovendien kan dit ook gevolgen hebben voor de kwaliteit en uiteindelijk zelfs de levensduur van de schutting. 

Wanneer je echter kiest voor een hout beton schutting, dan wordt het fundament in beton vastgelegd. De schutting staat heel stevig en kan niet gaan vervormen. Zelfs niet na heel veel regenval of als de grond ernstig is verzakt. De schutting blijft mooi. 

Weinig onderhoud 


Mensen zijn steeds drukker geworden. Er is dan ook weinig tijd om ook nog eens de schutting goed te onderhouden. Gelukkig hoef je hier met een hout beton schutting ook weinig tijd in te investeren. De schutting heeft nauwelijks onderhoud nodig. Na verloop van tijd zou de schutting wat kunnen gaan verzakken, maar dit is eenvoudig op te lossen met wat zand. Verder blijft de schutting mooi en heb je hier eigenlijk geen omkijken naar. 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
5 soorten enveloppen waar jij je kleine producten of documenten in kan versturen!

5 soorten enveloppen waar jij je kleine producten of documenten in kan versturen!

Next Post
Houd je tuin sprankelend groen: de beste tips voor het sproeien van je tuin

Houd je tuin sprankelend groen: de beste tips voor het sproeien van je tuin

Related Posts