dark

Wil je een inbraak voorkomen, volg dan deze tips!

Wil je een inbraak voorkomen, volg dan deze tips!

Woon je in de stad en wil je jouw huis zo goed mogelijk beveiligen tegen een inbraak? Dan hebben we voor jou hieronder 4 tips waarmee je een inbreker buiten de deur kunt houden.

Zorg voor goede sloten en draai altijd de voordeur op slot

Goede beveiliging tegen een inbraak begint met het laten plaatsen van goede sloten. Een goed slot herken je aan het SKG-keurmerk of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij deze sloten is getest hoe lang ze weerstand bieden bij een inbraak. 

Maar een goed slot is niets waard als je het slot niet vergrendelt. Draai vooral het slot van de voordeur goed dicht. Inbrekers kunnen namelijk door middel van flipperen een voordeur die niet op slot zit vrij eenvoudig en zonder inbraakschade open maken. Ze steken dan een flexibel stukje plastic tussen de deur en schuiven zo de dagschoot terug. Draai daarom altijd je sloten op slot als je de deur uit gaat of als je gaat slapen.

Veiligheidsglas om een inbraak te voorkomen

Om een inbraak te voorkomen geven veel mensen een hoop geld uit aan inbraak werende middelen als kerntrekbeveiliging, inbraakstrips en dievenklauwen. Maar in al hun ijver vergeten ze dat het glas in de ramen de zwakste schakel is. Hoe goed het slot of de inbraakbeveiliging ook is, met een hamer kan een inbreker eenvoudig een ruit van enkele millimeters dik inslaan. Door veiligheidsglas in je ramen te zetten wordt die weg in ieder geval afgesloten. Gelaagd glas kan namelijk zodanig gewapend zijn dat het niet of nauwelijks kapot te krijgen is. Tussen de lagen glas zitten lagen met transparant folie die het glas sterker maken zodat het moeilijk is om het glas te breken. Het kan dus een verstandige investering zijn om de ramen die inbraakgevoelig zijn zoals het raam van de achterdeur te voorzien van gelaagd glas

Laat niet aan iedereen weten dat je op vakantie bent

Social media is erg leuk om op de hoogte te blijven van wat je vrienden en familieleden allemaal aan het doen zijn. Helaas hebben ook inbrekers social media ontdekt als een informatiebron. Veel mensen zijn het slachtoffer geworden van een inbraak omdat ze op social media hadden aangekondigd dat ze op vakantie gingen. Inbrekers kunnen zo makkelijk zien wanneer ze ongestoord hun gang kunnen gaan. En zelfs als je niet je adres erbij zet is het nog steeds niet heel moeilijk om te achterhalen waar je woont. Laat dus niet aan iedereen weten dat je voor een paar weken aan het andere eind van de wereld geniet van een vakantie in de zon, maar maak ze achteraf jaloers met mooie vakantiefoto’s.

Sluit je aan bij een buurtpreventiegroep op WhatsApp

Een effectief middel om inbraken te voorkomen is je aansluiten bij een buurtpreventiegroep. Een buurtpreventiegroep bestaat uit een groep buurtbewoners die op vrijwillige basis de in de gaten houden wat er reilt en zeilt in hun buurt. Vaak zijn buurtpreventieteams ook zichtbaar op straat waardoor er een preventieve werking vanuit gaat. En zien ze iets zien wat verdacht is kunnen ze meteen de politie inschakelen. Ook heel handig zijn de buurtpreventieteams op WhatsApp. Via een WhatsApp groep kunnen buurtbewoners elkaar snel op de hoogte stellen als er iets niet in de haak is waardoor een inbraak kan worden voorkomen. 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Een tv meubel in je interieur

Een tv meubel in je interieur

Next Post
Tips om je woning leuk in te richten

Tips om je woning leuk in te richten

Related Posts