dark

Thuis biljarten? Met deze benodigdheden creëer je de perfecte biljartruimte

Thuis biljarten? Met deze benodigdheden creëer je de perfecte biljartruimte

Ben jij een fervent biljarter? Dan klinkt een eigen biljartruimte je waarschijnlijk als muziek in de oren. Met een eigen ruimte heb je te allen tijde de mogelijkheid om je technieken verder te ontwikkelen, zodat je straks al je vrienden kunt verslaan. Mocht jij in de gelukkige omstandigheden verkeren dat je een kamer of kelder kunt transformeren tot biljartkamer, dan vertellen we je graag welke spullen daar in ieder geval niet aan mogen ontbreken. Een biljartwinkel zal je versteld doen staan en heeft vaak meer handige gadgets dan de gemiddelde kroeg. Lees dus snel verder voor een aantal handige tips.

Basiselementen

Onmisbaar bij het inrichten van een biljartkamer is uiteraard een biljarttafel. Bij het vinden van de juiste tafel, is het slim om allereerst naar de maat te kijken. De maat heeft namelijk niet alleen invloed op de prijs maar ook op de speelbeleving. Je hebt kleine tafels die makkelijk in een kleine kamer passen, maar ook tafels van twee en een halve meter. Hoe groter de tafel is, hoe lastiger de hoeken in te schatten zijn. Voor een beginnende biljarter is daarom een kleine tafel voldoende, professionals daarentegen halen meer plezier uit een grote tafel.

Naast de maat is het materiaal van het speelveld ook iets om over na te denken. Een houten speelplaat is lichter, zachter en vooral een stuk voordeliger. Een leistenen plaat daarentegen is een stuk duurder, maar geeft je dan weer wel het gevoel alsof je op wedstrijdniveau speelt.

Genoeg keus

Een ander onmisbaar item is natuurlijk de keu. Een biljartkeu heb je in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom verstandig om je goed te verdiepen in de richtlijnen. De beginnende speler doet er bijvoorbeeld goed aan om voor een keu van 480 tot 500 gram en maximaal 150 cm te kiezen. Door het lichte gewicht heb je namelijk meer controle. Als ervaren biljarter heb je meer aan een zwaardere keu. Een zwaardere variant kan de stoot namelijk extra kracht geven, zodat de bal meer snelheid kan maken. Om je keu in vorm te houden, doe je er goed aan hem na gebruik in een keurek te plaatsen. Zo voorkom je dat hij krom gaat trekken of beschadigd raakt én het staat natuurlijk ook erg leuk in de ruimte.

Onmisbaar

Met alleen een biljarttafel en keu ben je er nog niet, want een goede keu is waardeloos zonder goede pomerans. Het uiteinde waarmee je de ballen stoot is namelijk het belangrijkste gedeelte van de stok. Zelfs zo belangrijk dat je nog beter een goedkope keu met een goede pomerans kunt hebben, dan een dure keu met een slechte pomerans. Ook dit product is er in veel soorten en maten. Verdiep je daar dus goed in voordat je iets aanschaft.

Om het spel vervolgens ook echt te kunnen spelen, zijn er uiteraard ook biljartballen nodig. Biljart kent meerdere spelvormen, zoals libre, bandstoten, driebanden en kaderen. Eén ding hebben deze vier spellen gemeen: ze worden allemaal gespeeld met drie ballen. Zorg dus dat die drie ballen van goede kwaliteit zijn, zodat je spel daar niet nadelig door wordt beïnvloed.

Finishing touch

Om de biljartkamer helemaal af te maken, zijn er naast de essentiële benodigdheden ook nog genoeg accessoires om de kamer om te toveren tot een heus bruin café. Denk daarbij aan posters, lampen voor boven de biljarttafel, handschoenen, krijt en scoreborden. Met een paar simpele toevoegingen is de kamer straks volledig getransformeerd tot een echte mancave. Is snooker meer jouw ding? Dan is het goed om te weten dat hier weer andere spullen voor nodig zijn. Zo zijn er meer en andere ballen nodig en wordt er gespeeld met een speciale snooker keu.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Voordelen van een overkapping in de tuin

Voordelen van een overkapping in de tuin

Next Post
Creëer luxe met weinig ruimte

Creëer luxe met weinig ruimte

Related Posts